Sifav bereikt 85 procent duurzaam volume groenten en fruit

Het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (Sifav) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het duurzame volume verse groenten en fruit afkomstig van Sifav-partners bereikte 85 procent. Dat maakte het duurzaamheidsinitiatief deze week bekend tijdens de SIFAV 2020 Final Assembly in Rotterdam bekend.

Sifav+bereikt+85+procent+duurzaam+volume+groenten+en+fruit
© Han Reindsen

In 2015 was het duurzame volume nog 50 procent. Het aantal partners van Sifav, onderdeel van IDH, het Sustainable Trade Initiative, groeide van 29 in 2015 naar 40 in 2020. Tot de partners behoren retailers, merken, handelaren, maatschappelijke organisaties en andere ondersteunende partijen.

Onder Sifav wordt inkoop gedefinieerd als duurzaam wanneer leveranciers voldoen aan de eisen van een sociale en een milieuconformiteitsnorm. De ambitie van 100 procent duurzame inkoop is net niet gehaald.


Duurzaamheid in ontwikkelingslanden

De meeste projecten binnen het programma van 2020 waren gericht op het bevorderen van duurzaamheid in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Gemiddeld hebben de bedrijven in het Sifav-programma een marktaandeel van 20 tot 25 procent in de import vanuit deze landen naar Europa.


In het nieuwe Sifav-programma voor 2025 hebben de ambities voor de toekomst betrekking op verschillende supplychainaspecten, variërend van de ecologische voetafdruk tot lonen en arbeidsomstandigheden, maar ook tot rapportage en transparantie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer