Topsectoren richten zich op kwetsbaar kind

Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Agri & Food en Life Sciences & Health bundelen hun krachten. Samen willen ze kinderen uit kwetsbare gezinnen en buurten de mogelijkheid te bieden zich beter te ontwikkelen.

Topsectoren+richten+zich+op+kwetsbaar+kind
© Twan Wiermans

Het project heeft de naam 'Ontwikkelplek voor de Toekomst' meegekregen. Daarin werken leerlingen, ouders en buurtgenoten met elkaar samen om kwetsbare kinderen te helpen. Via deze ontwikkelplek worden talenten van kinderen gestimuleerd, worden zij bekendgemaakt met gezonde voeding en sport, en wordt de samenwerking in wijken gestimuleerd om deze kinderen te ondersteunen.

Er zijn al ontwikkelplekken in Amsterdam, Rotterdam, Sittard-Geleen en Groningen. Onderzoek moet inzicht geven in wat voor impact die hebben op het leren, de gezondheid en het welzijn van deze groep kinderen. Hiervoor proberen de topsectoren de financiering rond te krijgen.


Missie ministerie

Met dit initiatief sluiten de topsectoren aan bij de doelstellingen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat heeft de missie dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer leven in goede gezondheid en dat de gezondheidsverschillen tussen de laagste en de hoogste sociaal-economische groepen met 30 procent daalt.

De ontwikkelplekken maken deel uit van een groter project, waarin de drie topsectoren proberen kennis te verspreiden over gezonde voeding en een gezonde leefomgeving. Daarvoor willen zij onder andere een jaarlijks twee dagen durend internationaal congres op poten zetten waar deelnemers de laatste inzichten over gezondheid, voeding en leefomgeving bespreken. Hiervoor worden nog sponsoren gezocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer