Termijnnotering aardappelen bereikt nieuwe top

De notering voor fritesaardappelen op de termijnmarkt op levering in april stijgt aan het begin van deze week door tot een niveau van 22,30 tot 22,40 euro per 100 kilo.

Termijnnotering+aardappelen+bereikt+nieuwe+top
© Burt

Dat is voorlopig het hoogste niveau voor de termijnnotering van dit seizoen. De vorige top van 21,40 euro per 100 kilo dateert van ongeveer half oktober, meldt De Vries & Westermann. Volgens de beursmakelaar lijkt de aardappelmarkt nu de terugval na het oplaaien van de coronabesmettingen in het najaar definitief achter zich te laten.

De termijnnoteringen duiden op een prijshoudende stemming en worden ondersteund door een goedlopende afzet van diepvriesfrites. Voor de actuele markt verhoogde PotatoNL maandag de notering voor fritesaardappelen in categorie I met 0,63 euro naar 15,50 tot 20,25 euro per 100 kilo.


Reguliere fritesrassen

Deze verhoging komt vooral voor rekening van de reguliere fritesrassen als Fontane, Challenger, Bintje en Ramos. Overigens constateert De Vries & Westermann dat de effectieve markt de komende drie maanden nog wel flinke stappen moet zetten om het prijsverschil met de termijnmarkt te dichten.


Voor de lange termijn blijft op de termijnmarkt ook de notering voor de aardappeloogst van 2022 op een redelijk niveau. Deze week schommelt de termijnnotering op het contract voor april 2023 rond de 19,50 euro per 100 kilo. Dat is 1 euro meer dan een maand geleden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer