Danish+Crown+brengt+vleesvervangers+op+de+markt
Nieuws
© Huisman Media

Danish Crown brengt vleesvervangers op de markt

Het Deense vleesconcern Danish Crown brengt binnenkort een lijn vegetarische producten op de markt. Het gaat om plantaardige alternatieven waarin geen soja is verwerkt.

In totaal wil het Deense vleesbedrijf acht vleesvervangers in de markt zetten, waaronder schnitzels, hamburgers en kipnuggets. De vleesvervangers worden verkocht onder het merk 'Den Grønne Slagter'. In eerste instantie zullen de producten alleen in Denemarken worden verkocht.


Danish Crown stelt dat in de producten geen soja is verwerkt. De vleesvervangers zijn gebaseerd op in Noord-Europa geteelde groenten, deels biologisch. Het bedrijft denkt dat het haalbaar moet zijn om in 2022 via vleesvervangers al een omzet van meer dan 1,3 miljoen euro te realiseren. Het Nederlandse vleesconcern Vion stapte in 2019 al in de productie van vleesvervangers. Die worden gemaakt op de vestiging in Leeuwarden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer