LTO teleurgesteld in omgevingsvisie gemeente Woerden

LTO Noord is teleurgesteld dat de aangereikte landbouwvisie nauwelijks is meegenomen bij de realisering van de ontwerpomgevingsvisie van gemeente Woerden.

LTO+teleurgesteld+in+omgevingsvisie+gemeente+Woerden
© Vidiphoto

Dat stelt de belangenbehartiger in een zienswijze op de omgevingsvisie. LTO schrijft daarin dat er op deze manier geen draagvlak voor de omgevingsvisie wordt gecreëerd onder agrarisch ondernemers. LTO mist in het stuk onder meer de mogelijkheid om vrijkomende agrarische erven te gebruiken voor nieuwe woningen.

Ook zijn er zorgen over de realisatie van kernrandzones tussen stedelijk en landelijk gebied. LTO pleit voor het behoud van gronden met een agrarische bestemming binnen deze zones. Voorts wil de gemeente onder meer inzetten op extra recreatiemogelijkheden in het buitengebied.

LTO juicht dat toe, maar stelt dat de agrarische sector hier geen belemmeringen van mag ondervinden. De landbouworganisatie roept verder op om het voor boeren mogelijk te maken een kleine windmolen op hun erf te mogen realiseren. Naar verwachting besluit de gemeenteraad van Woerden in februari over de ontwerpversie van de omgevingsvisie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer