Beleggers+eisen+ruim+2+miljard+euro+van+Bayer
Nieuws
© Haijo Dodde

Beleggers eisen ruim 2 miljard euro van Bayer

Zo'n 320 beleggers eisen ruim 2 miljard euro van Bayer. Dat doen ze omdat ze vinden dat ze zijn misleid bij de overname van het Amerikaanse Monsanto. Bayer heeft onjuiste informatie verstrekt over de risico's van de inlijving, stellen deze investeerders.

De beleggers wijzen vooral op de rechtszaken in de Verenigde Staten over Roundup, waarin het werkzame middel glyfosaat zit dat kankerverwekkend zou zijn. Hierdoor zijn hun aandelen in Bayer in waarde gedaald, stellen zij. Bayer kocht het Amerikaanse Monsanto in 2016 voor ongeveer 56 miljard euro.


Toen Bayer Monsanto overnam, liepen er al meerdere rechtszaken tegen het Amerikaanse chemieconcern. Bayer noemt de claim van de investeerders ongegrond, meldt persbureau Reuters. Het Duitse concern stelt dat het zich heeft gehouden aan de regelgeving.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer