Beleggers eisen ruim 2 miljard euro van Bayer

Zo'n 320 beleggers eisen ruim 2 miljard euro van Bayer. Dat doen ze omdat ze vinden dat ze zijn misleid bij de overname van het Amerikaanse Monsanto. Bayer heeft onjuiste informatie verstrekt over de risico's van de inlijving, stellen deze investeerders.

Beleggers+eisen+ruim+2+miljard+euro+van+Bayer
© Haijo Dodde

De beleggers wijzen vooral op de rechtszaken in de Verenigde Staten over Roundup, waarin het werkzame middel glyfosaat zit dat kankerverwekkend zou zijn. Hierdoor zijn hun aandelen in Bayer in waarde gedaald, stellen zij. Bayer kocht het Amerikaanse Monsanto in 2016 voor ongeveer 56 miljard euro.


Toen Bayer Monsanto overnam, liepen er al meerdere rechtszaken tegen het Amerikaanse chemieconcern. Bayer noemt de claim van de investeerders ongegrond, meldt persbureau Reuters. Het Duitse concern stelt dat het zich heeft gehouden aan de regelgeving.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer