Een melkbus voor het leven

De verkoop van melkbussen om carbid mee te schieten, was vorig jaar al groot. Omdat er ook dit jaar een vuurwerkverbod geldt en er wel met carbid mag worden geschoten, is de vraag naar goede melkbussen opnieuw enorm groot.

Rein ter Bruggen uit het Overijsselse Hasselt is een grote speler in het oosten van Nederland, als het gaat om de verkoop van melkbussen. De echte carbidschieters melden zich meestal al in september bij hem, omdat ze graag de eerste keus hebben.

Keuze heeft Ter Bruggen zeker. Voordat de verkoop echt begint, heeft hij zijn tuin en opslag vol staan met melkbussen in alle maten en kleuren. Want ook de fraai beschilderde bussen die ooit bij mensen in de gang stonden ter decoratie, neemt de handelaar graag mee. Als de bus maar goed is en aan zijn strenge eisen voldoet.


Goede bodem

'Een bus mag wel wat roestig zijn, maar er moeten geen blaren aan zitten. De bodem moet goed zijn. Ik handel alleen met carbidwaardige bussen, omdat ik geen ongelukken wil. Daarom schiet ik zelf graag met rvs. Dan heb je een melkbus voor het leven', vindt Ter Bruggen.

Op oudjaarsdag stopt de handelaar op tijd met de verkoop om dan zelf met zijn melkbus het nodige carbid te gaan schieten. 'Maar het kan altijd zo zijn dat iemand de bodem uit een melkbus schiet. Als ik die met garantie heb verkocht, dan kan die persoon meteen weer een nieuwe op komen halen. Als ik er dan nog eentje heb staan natuurlijk. Want de melkbussen vliegen ook dit jaar weer de deur uit.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer