Greenport West-Holland versnelt digitalisering

Greenport West-Holland wil de digitalisering in het regionale tuinbouwcluster versnellen. Dat kan door het slim verbinden van lopende initiatieven en ophalen wat nodig is om deze bewegingen sterker te maken.

Greenport+West%2DHolland+versnelt+digitalisering
© Vidiphoto

De regionale netwerkorganisatie stelt een verkennersduo aan om de versnelling in gang te zetten. Dat bestaat uit Brenda van den Berg en Michiel Jak. Zij hebben beiden een groot netwerk in de regio. Van den Berg en Jak gaan aan de hand van de digitaliseringsvisie komend halfjaar aan de slag met ondernemers en initiatiefnemers op het gebied van digitalisering.

De digitaliseringsvisie werd enkele maanden geleden gepresenteerd door de Greenport en InnovationQuarter. Hierin worden aanbevelingen gedaan hoe digitalisering ondernemers kan helpen om toekomstbestendig te worden. Daarnaast staat erin hoe Greenport ondernemers kan bereiken. Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zorgt voor financiƫle ondersteuning van de activiteiten van de verkenners.


Lopende initiatieven programmeren

De werkzaamheden bestaan gedeeltelijk uit het op de kaart zetten van lopende initiatieven en het programmeren hiervan tot een praktijkgericht ontwikkelingsplan en uitvoeringsagenda. Uit de inventarisatie zal blijken welke initiatieven versneld kunnen of moeten worden. Ook bestuderen Van den Berg en Jak voor welke deelonderwerpen uit de digitaliseringsvisie nog een aanvullende actie voor versnelling nodig is.

Het duo zal gesteund door deze informatie nog voor de zomer van 2022 een uitvoeringsagenda opstellen als basis voor een MRDH-programma aanvraag. Bij de activiteiten werkt het verkennersduo samen met InnovationQuarter en ondernemers. Ook MRDH, provincie Zuid-Holland, Glastuinbouw Nederland, Dutch Fresh Port, Security Delta, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Economic Board Zuid-Holland zijn erbij betrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer