Vier tuinders lanceren eigen theemerk

De Nederlandse tuinbouwbedrijven Gova, Corn.Bak, Kruidenaer en Westlandpeppers lanceren vandaag het eigen theemerk Theelers.

Vier+tuinders+lanceren+eigen+theemerk
© Theelers

De eerste theesoort die zij op de markt brengen, is op basis van een kruidenblend met bromelia, basilicum, curry en laurier. Deze blend is aangevuld met citroenverbena. Het is de bedoeling dat er nog meer theevarianten op de markt komen. De thee is voorlopig verkrijgbaar in de webshop van Theelers.

De vier tuinbouwbedrijven zijn met elkaar in contact gekomen via Biobased Greenport West-Holland. Deze netwerkorganisatie houdt zich onder meer bezig met reststromen en inhoudstoffen. Gezamenlijk onderzochten de bedrijven de mogelijkheden van het samenvoegen van hun gewassen. Dat resulteerde uiteindelijk in het idee om thee te produceren.


Drogen en snijden van ingrediënten

De afgelopen twee jaar heeft Theelers gebruikt om kennis op te doen over onder meer het drogen en snijden van de ingrediënten voor de thee. Verder is samen met een theesommelier gekeken naar de samenhang van de verschillende producten om te komen tot een goede kruidentheemelange.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer