Toets digitale veiligheid glastuinbouw

Het kenniscentrum van de Haagse Hogeschool voert een onderzoek uit naar de digitale veiligheid in de glastuinbouw. Een enquête onder glastuinders maakt hiervan deel uit.

Toets+digitale+veiligheid+glastuinbouw
© Dirk Hol

Het onderzoek gebeurt in opdracht van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland, waarin Glastuinbouw Nederland participeert. De Haagse Hogeschool kijkt onder andere hoe de veiligheid kan worden verbeterd.

Het kenniscentrum van de school kijkt niet alleen naar de digitale veiligheid en het beheer van informatietechnologie, zoals kantoorautomatisering, administratiesystemen, cloudfuncties en netwerken, maar ook naar operationele technologie die dient voor automatisering en logistiek.


Systemen en logistiek

Hieronder vallen bijvoorbeeld geautomatiseerde systemen en sensoren voor klimaatbeheersing, bemesting, bewatering, plantmetingen en de inzet van robots of drones. Op logistiek gebied worden processen zoals opslag, koeling, sorteren en verpakken onder de loep genomen.

In de eerste fase van het onderzoek heeft de Haagse Hogeschool interviews gehouden. De tweede fase is een enquête, waarmee het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland inzicht wil krijgen in de maatregelen die glastuinbouwbedrijven nemen op het gebied van digitale veiligheid.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer