Gladgeschoren de winter in

Voor de koeienscheerders van Abeos Agri Service is het een drukke periode. Zij staan vanaf half november dagelijks in de stal om de koeien mooi glad te scheren. En dat is niet alleen voor het mooie plaatje.

Al vroeg in de ochtend is een team van vier man begonnen met het scheren van zestig koeien en vierentwintig pinken bij een melkveehouder in het Overijsselse Enter. Jos Hendriks is flexconsultant bij Abeos en bekijkt met een tevreden blik de werkzaamheden. 'In deze periode van het jaar hebben we het druk. Normaal gesproken loopt het scheerseizoen van half november tot half december. Als de pinken langer buiten blijven staan, dan wordt het seizoen natuurlijk ook langer.'

Hendriks benadrukt dat er een aantal voordelen zit aan een glad geschoren koe in de stal. 'Door het scheren van de vacht kan de koe beter de warmte kwijt, waardoor er minder kans is op long- en luchtwegaandoeningen. Het is natuurlijk ook een stukje hygiëne. Plus dat vooral bij boeren met een melkrobot die machine beter werkt als er een glad geschoren uier wordt aangeboden. Wij noemen dat robotefficiëntie, waardoor de productie uiteindelijk ook omhoog gaat.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer