Waterbuffelboer Swinkels maakt kans op Oscar

Een documentaire over waterbuffelboer Arjan Swinkels van De Stoerderij uit het Brabantse Son en Breugel maakt kans op een Oscar. De film genaamd 'Farmer, a way of life', waarin onder andere Swinkels te zien is, doet mee aan een voorronde met vijftig minidocumentaires.

Swinkels staat bekend als de waterbuffelboer die knuffelt en door de modder rolt met zijn meer dan honderd waterbuffels. Zo bouwt hij een vertrouwensband op. Het bedrijf van Swinkels heet De Stoerderij. Er is biologische buffelmelk te koop, maar ook buffelmozzarella, yoghurt, ijs, kaas en roomboter.

De Franse documentairemaker Gaetano Naccarato kwam een tijd geleden zes dagen langs om te filmen. Naccarato reisde voor zijn documentaire twee jaar lang door Europa naar verschillende boeren. De film duurt zestien minuten en doet mee aan de Oscar-voorronde. Uiteindelijk zullen er vijf genomineerd worden.

Tot 31 december 2021 kunnen films aangedragen worden. De genomineerden worden op 8 februari bekendgemaakt en de uitreiking vindt plaats op 27 maart 2022. Mocht de film een Oscar winnen, dan krijgt een buffel de naam Oscar.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer