Greenyard wil snel groeien

Het groente- en fruitconcern Greenyard streeft een omzet van 5 miljard euro in 2025 na, blijkt uit de groeistrategie van het bedrijf in het Belgische Sint-Katelijne-Waver.

Greenyard+wil+snel+groeien
© Greenyard

De nieuwe groeiambitie houdt in dat in drie jaar tijd de verkoop met 650 miljoen euro moet stijgen. Greenyard wil dit bereiken door fusies of overnames. Daarbij is de blik gericht op Europa en wellicht de Verenigde Staten.

Bijna vier jaar geleden poogde het handelsconcern al een grote partij over te nemen. Toen mislukten de onderhandelingen met Dole.

Greenyard is herstellende van een financieel slechte periode, die in de zomer van 2018 begon met een listeriabesmetting in een Hongaarse vestiging. De reparatie gaat sneller dan verwacht. Greenyard denkt daarom dat het concern de komende jaren ook autonoom zal groeien.


In de groeistrategie tot 2030 staat dat het bedrijf meer wil investeren in gemaksproducten en datagebruik. Daarmee probeert het nieuwe klanten aan zich te binden. Tegelijkertijd wil Greenyard ook de banden aanhalen met telers.

Eerder kondigde het Belgische bedrijf al een duurzaamheidsstrategie aan. Greenyard wil tegen 2025 zijn CO2-uitstoot verminderen met 50 procent. Daarnaast moet de voedselverspilling in dat jaar met 25 procent zijn teruggebracht en worden 100 procent gerecyclede verpakkingen gebruikt.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer