Cosun introduceert eiwitisolaat uit favaboon

Cosun brengt een eiwitisolaat uit de favaboon op de markt. De landbouwcoöperatie presenteert dit volgende week tijdens de FIE-beurs in het Duitse Frankfurt.

Cosun+introduceert+eiwitisolaat+uit+favaboon
© Cosun

Het plantaardige eiwit wordt klimaatvriendelijk geproduceerd en heeft een neutrale smaak. Ook heeft het een hoge oplosbaarheid en een goede voedingswaarde. Cosun verwacht dat de commerciële productie van het isolaat aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 kan starten. Het project bevindt zich nu nog in de proeffase.

Uit testresultaten van fava blijkt dat het eiwitisolaat niet alleen neutraal smaakt, maar ook een lage viscositeit heeft. Dat vergroot de toepassingsruimte en maakt veganistische oplossingen in een breed scala aan producten mogelijk.


Zonder extra

In sauzen en dressings blijkt het lastig te zijn om met alleen plantaardige eiwitten een stabiele emulsie te bereiken. Cosun geeft aan dat het met het fava-eiwit wel lukt om de functionaliteit te leveren die nodig is om een emulsie te maken zonder extra stabilisatoren. Favabonen worden geteeld en verwerkt in Europa. Cosun wil de eerste volwaardige volumes in het introductiejaar produceren en in de periode daarna snel opschalen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer