KNPV-prijs 2021 uitgereikt aan Piet Boonekamp

Piet Boonekamp heeft de KNPV-prijs 2021 ontvangen voor zijn bijzondere inzet voor de plantenziektekunde in Nederland. De prijs werd donderdag uitgereikt in Wageningen tijdens de bijeenkomst Plantenziekten & Biodiversiteit van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

KNPV%2Dprijs+2021+uitgereikt+aan+Piet+Boonekamp
© KNPV

Boonekamp ontvangt de prijs omdat hij zich gedurende zijn lange carrière op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor wetenschappelijk onderzoek in de gewasbescherming en de vertaling van onderzoeksresultaten naar de praktijk. In verschillende functies heeft hij vele jaren invloed gehad op het Nederlandse beleid op het gebied van gewasbescherming.

Als voorzitter van de KNPV (2011 - 2018) en van de European Federation of Plant Pathology is hij (mede) beeldbepalend geweest in het vakgebied, vooral op het grensvlak van fundamenteel en praktijkonderzoek, gericht op geïntegreerde en biologische bestrijding. De gedreven, verbindende en altijd enthousiasmerende opstelling van Piet Boonekamp heeft velen geïnspireerd, stelt de KNPV..


Buitengewoon verdienstelijk

De KNPV-prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de plantenziektekunde of gewasbescherming in Nederland. De prijs bestaat uit een penning en een geldbedrag van 2.500 euro. Tot nu toe is de prijs vijf keer eerder uitgereikt, te weten aan Gerrit Bollen (1999), Jan Carel Zadoks (2002), Frank Wijnands (2005), Joop van Lenteren (2008) en Jan Bouwman (2013).

De KNPV is de oudste plantenziektekundige vereniging ter wereld en bestaat 130 jaar. Zij verenigt telt ruim 600 leden die werken of studie verrichten binnen dit vakgebied of daarin belangstellend zijn.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer