Omzet+Greenyard+stijgt+naar+4%2C4+miljard+euro
Nieuws
© Greenyard

Omzet Greenyard stijgt naar 4,4 miljard euro

De jaaromzet van groente- en fruithandelaar Greenyard steeg in het boekjaar 2020 met 8,7 procent tot een totaal van 4,4 miljard euro.

Greenyard is een grote leverancier van zowel verse als verwerkte groenten en fruit. De hoofdvestiging van het concern ligt in België, maar de verkoop van de producten richt zich op meer dan tachtig landen. Het totale verkoopvolume was afgelopen jaar ongeveer 2,78 miljoen ton.

Naast de grotere omzet meldt Greenyard ook een stijging van de winst voor rente-, belasting- en afschrijvingslasten van 17,6 procent tot 156,9 miljoen euro. Het concern schrijft de goede resultaten onder meer toe aan de verschuiving naar een geïntegreerd partnermodel. Daardoor konden relaties met enkele grote Europese retailers verder worden uitgebouwd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer