Noord-Nederland krijgt nieuwe zuivelfabriek

In Noord-Nederland komt een nieuwe zuivelfabriek die aan minstens 250 medewerkers werk moet bieden. Het gaat volgens RTV Drenthe om een fabriek van de Griekse zuivelaar Fage, die halverwege 2024 in Hoogeveen in gebruik genomen wordt.

Noord%2DNederland+krijgt+nieuwe+zuivelfabriek
© Eigen Foto

Gemeente Hoogeveen is sinds november 2020 in gesprek met Fage. De gemeente heeft namelijk een geschikt bedrijventerrein en wil dat graag verder ontwikkelen. Inmiddels hebben beide partijen een voorlopig akkoord gesloten voor de plannen.

Fage gaat volgens RTV Drenthe 150 miljoen euro in de fabriek investeren. De bouw moet halverwege 2022 van start gaan. De zuivelproducent staat vooral bekend om het produceren van Griekse yoghurt en heeft vestigingen in Griekenland en de Verenigde Staten.


Rioleringsstelsel

Om het bedrijventerrein geschikt te maken voor de nieuwe fabriek komt er een nieuw rioleringsstelsel. Bovendien wordt er een persleiding aangelegd van 8 kilometer, die aangesloten wordt op de rioolwaterzuivering in Echten. Andere bedrijven die zich hier willen vestigen of daar al gevestigd zijn, kunnen daar in de toekomst eveneens gebruik van maken. Zo meldt RTV Drenthe dat onder andere DOC Kaas gebruik zal maken van de nieuwe persleiding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    2° / -3°
    10 %
  • Vrijdag
    0° / -4°
    10 %
  • Zaterdag
    2° / -4°
    20 %
Meer weer