'In de yoghurt brengt schapenmelk meer op'
Licht zurig, zacht en romig. Zo smaakt de schapenyoghurt die Chris de Jong maakt. De zuivel vindt vooral zijn weg naar yuppen en allochtonen. Ook verzorgt hij workshops.
Chris de Jong studeerde bedrijfseconomie en werkte bij verschillende banken. Omdat het (boerenzonen)bloed toch kroop waar het niet gaan kon, startte hij in 2009 een schapenbedrijf.
Hij houdt nu circa 300 Friese melkschapen. Daarvan zijn er nog honderd van zijn oude veestapel, die vanwege zwoegerziekte langzaam van het bedrijf wordt afgevoerd.
De Jong melkt deze schapen met zijn medewerker op een zeer eenvoudige melktafel in de jongveestal. De ruim 200 dieren van de nieuwe veestapel melken ze in de 60-stands draaimelkstal.
Minder schommelingen
De schapenhouder begon met het maken van yoghurt vanwege de lage melkprijs. Ruim anderhalf jaar geleden bedroeg die 1 euro per liter. 'Nu is deze 1,30 euro.'
'In de yoghurt brengt de melk toch nog steeds meer op, en is de prijs minder aan schommelingen onderhevig. In de winkel kost een beker van een halve liter tussen de 2,39 en 2,49 euro.'
• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
GF8501 MH
Gebruikt, € 2.500
-
Ford 3600
1976, P.O.A.
-
Fella TH 1101 TRANS
2007, € 7.500
-
John Deere - 6120M CQ
2020, P.O.A.
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Medewerker Akkerbouw & NPEC
Wageningen University & Research - Wageningen
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Weer
-
Zondag18° / 11°50 %
-
Maandag17° / 7°20 %
-
Dinsdag21° / 9°65 %