LTO daagt leden uit om stem te laten horen

Alle leden van LTO Nederland ontvangen komende dagen een uitnodiging om digitaal hun stem te laten horen. Daarmee hoopt de vereniging zichzelf en de sector te kunnen versterken.

LTO+daagt+leden+uit+om+stem+te+laten+horen
© Thierry Schut

LTO Nederland vraagt haar leden om te reageren op een lijst met stellingen. In september daagde LTO Nederland haar leden ook al uit om mee te denken over de toekomst van de land- en tuinbouw en de rol van LTO Nederland daarin. Ze noemde dit de LTO Talks.

Volgens voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland hebben de groepsgesprekken de vereniging nieuwe inzichten gegeven. 'Ik vind het belangrijk om dat nu breed voor te leggen aan alle leden. Daarmee werken we de bouwstenen voor onze vereniging en de toekomst van de sector verder uit. En: wat willen en kunnen onze leden en LTO bijdragen aan Nederland. Ik roep iedereen daarom op om zijn of haar stem te laten horen.'


Sommige deelnemers aan de LTO Talks gaven in september aan dat het primaire product van boeren en tuinders genoeg zou moeten opbrengen om het bedrijf draaiende te houden. Anderen zien nieuwe verdienmodellen en nevenactiviteiten niet alleen als noodzaak, maar juist als kans en mooie ambitie. Daarbij werd ook verschillend gedacht over de rol die LTO moet spelen: juist wel of juist niet betrokken zijn bij de prijs en marktvorming bijvoorbeeld.


'Niet meewerken aan politiek'

Ook over de toon en verhouding tot andere organisaties klonken verschillende geluiden. Een van de suggesties: 'LTO moet de komende vijf jaar geen compromissen meer sluiten en volstrekt niet meewerken aan politiek en beleid als we niet 100 procent onze zin krijgen.' Daar tegenover staat de breder gedragen overtuiging dat LTO er voor het midden is en stevig afstand moet nemen van organisaties die zich aan de linker- of rechterkant radicaal opstellen. 'Het is nu aan alle leden zich hier in onze enquête over uit te spreken.'

Ieder lid ontvangt de komende dagen een persoonlijke deelnamelink om zijn of haar mening te geven. Om tot een breedgedragen uitkomst, te komen vindt LTO Nederland het belangrijk dat er zoveel mogelijk leden meedoen. De resultaten van de enquête zijn de bouwstenen voor de visievorming van LTO, voor zowel de sector als de organisatie zelf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer