Sligro stapt over op Beter Leven-vleeskuikens

Als eerste stapt horeca groothandel Sligro Food Group per 2023 voor de onbewerkte kipproducten volledig over naar Beter Leven-vleeskuikens. Dat meldt Wakker Dier. De organisatie vindt dit een goed voorbeeld voor de andere groothandelaren.

Sligro+stapt+over+op+Beter+Leven%2Dvleeskuikens
© Michiel Elands

Volgens Wakker Dier heeft kip van groothandelaren die naar restaurants en horecagelegenheden leveren doorgaans geen dierenwelzijnskeurmerk. Ook al levert Sligro al wel een aantal scharrelkipproducten met het Beter Leven-keurmerk.

Vleeskuikens met het Beter Leven-keurmerk hebben meer ruimte tot hun beschikking. Binnen is de maximale bezetting twaalf kuikens per vierkante meter tegen achttien bij reguliere kuikens. Daarnaast hebben de Beter Leven-kuikens de beschikking over een overdekte buitenuitloop. Voor het Beter Leven-keurmerk zijn traaggroeiende rassen in gebruik. Doorgaans blijven de Beter Leven-vleeskuikens gezonder en hebben ze minder antibiotica nodig.

Wakker Dier wil dat alle groothandelaren stoppen met reguliere vleeskuikens. Makro, Hanos en Bidfood – die na Sligro het grootste marktaandeel hebben – hebben nog geen concrete plannen gedeeld om af te stappen van reguliere vleeskuikens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer