Twee nieuwe zomergerstrassen op aanbevelende lijst

Twee nieuwe zomergerstrassen zijn opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2022. Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR) heeft dit beslist.

Twee+nieuwe+zomergerstrassen+op+aanbevelende+lijst
© Twan Wiermans

Het betreft de rassen Focus van Secobra Saatzucht in Unterschleißheim in Duitsland en Stairway van Nordic Seed in het Deense Galten. De twee worden opgenomen in de rubriek nieuw aanbevolen rassen. CSAR, waarin BO Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken, beslist over de samenstelling van de lijst.

Deskundigen uit het bedrijfsleven bereiden de beslissing van de commissie inhoudelijk voor. De aanbevelende rassenlijst voor brouwgersten bestaat in totaal uit zes rassen. De overige vier zijn Applaus, KWS Irina, Laureate en RGT Planet. Skyway is nog een ras in onderzoek dat op de lijst prijkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer