Boerenprotest Krimpenerwaard vreedzaam verlopen

Agrarisch ondernemers protesteerden vandaag tegen de onteigening van landbouwgrond voor het project 'Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard'. Op verschillende rotondes in het gebied stonden trekkers. Verkeer kon wel gewoon doorrijden.

Initiatiefnemer Floor de Jong: 'Het is een vreedzame actie. Veel automobilisten toeteren ook of steken hun duim omhoog, want ze kunnen gewoon door. We zijn hier om de boeren een hart onder de riem te steken. Ik ken de pijn.'

Daar sluit Cees Verhagen van LTO Noord Krimpenerwaard zich bij aan. 'Het doet pijn dat je collega's zo aan de kant moeten. Als je kijkt voor wat voor geld de gronden zouden moeten worden verkocht, ben ik er geen voorstander van.'


Taxatie veel te laag

Met tientallen grondeigenaren is dan ook geen overeenstemming bereikt. Volgens hen is het bedrag waarop het land is getaxeerd veel te laag. De rechter laat vandaag drie onafhankelijke partijen opnieuw taxeren.

De protestactie is volgens De Jong en Verhagen geslaagd als er meer bewustzijn komt en als boeren een beter bedrag krijgen voor hun grond. Verhagen: 'Er moet meer geld in worden gestoken, zodat agrariërs op een fatsoenlijke en mensvriendelijke manier kunnen worden uitgekocht.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer