Ontslagen bij Alpro door reorganisatie Danone

Bij de Belgische vestigingen van het Franse zuivelconcern Danone worden ruim honderd arbeidsplaatsen opgeheven. Vooral het merk Alpro wordt getroffen. Inclusief arbeiders werken er bij Alpro 1.100 mensen.

Ontslagen+bij+Alpro+door+reorganisatie+Danone
© ANP

De Belgische inkrimping maakt deel uit van een wereldwijde reorganisatie waarbij enkele duizenden kantoorbanen verdwijnen. Danone wil in drie jaar 1 miljard euro besparen voor een winstgevende groei van meer dan 15 procent vanaf 2022.

Eind vorig jaar kondigde Danone een 'aanpassingsplan' aan. De groei en de winstmarges van het concern blijven al enkele jaren achter bij de groei van concurrenten zoals Unilever. De aandeelhouders van Danone ontsloegen eind vorig jaar ook topman Emmanuel Faber, die te veel op een 'duurzaamheidskoers' zou zitten.


Vrijwillig vertrek

Ook treft de inkrimping het kindervoedingsteam in Afrika en afdelingen die zich bezighouden met duurzame zuivelproducten, producten van plantaardige oorsprong, water en gespecialiseerde voeding. De personeelsinkrimping wordt over twee jaar uitgesmeerd. Met de vakbonden wordt onderhandeld over regelingen voor vrijwillig vertrek.

Dat vooral kantoorfuncties zo hard worden getroffen, komt door de invoering van een nieuwe concernstructuur van Danone. Nu nog heeft elke divisie een eigen aansturing. Dat wordt vervangen door één structuur per land. Daardoor kan het concern 'overlappingen' wegsnijden.


Babyvoeding

Ook bij Nutricia, dat babyvoeding maakt, moet mogelijk het personeelsbestand worden ingekrompen omdat marktaandeel en omzetcijfers onder druk staan. Als gevolg van corona werden er minder baby's geboren.

In Frankrijk, waar 9.000 van de 100.000 werknemers werken, heeft dat gevolgen voor 458 werknemers op het hoofdkantoor en bij het internationale onderzoekscentrum in Paris-Saclay.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer