Danone+schrapt+1%2E850+banen+en+ontslaat+%27duurzame%27+topman
Nieuws
© Danone

Danone schrapt 1.850 banen en ontslaat 'duurzame' topman

Het Franse zuivel- en voedingsconcern Danone gaat 1.850 banen schrappen op het hoofdkantoor in Parijs en bij bedrijfsafdelingen over de hele wereld.

In Frankrijk, waar 9.000 van de 100.000 werknemers werken, heeft dat gevolgen voor 458 werknemers op het hoofdkantoor en bij het internationale onderzoekscentrum in Paris-Saclay.

Ook treft de inkrimping het kindervoedingsteam in Afrika en afdelingen die zich bezighouden met 'duurzame' zuivelproducten, producten van plantaardige oorsprong, water en gespecialiseerde voeding. Danone geeft geen details over wat de impact zal zijn in andere landen. De personeelsinkrimping wordt over twee jaar uitgesmeerd. Met de vakbonden wordt onderhandeld over regelingen voor vrijwillig vertrek.


Eind vorig jaar kondigde Danone een 'aanpassingsplan' aan. De groei en de winstmarges van het concern blijven al enkele jaren achter bij de groei van concurrenten zoals Unilever. Danone wil in drie jaar 1 miljard euro besparen voor een winstgevende groei van meer dan 15 procent vanaf 2022.


CEO Faber ontslagen

De aandeelhouders van de Franse groep ontsloegen twee weken geleden CEO Emmanuel Faber. Hij leidde sinds 2014 het bedrijf en stond bekend om zijn sociale en ecologische oriëntatie. Faber stond lange tijd onder druk van activistische beleggingsfondsen die zijn duurzaamheidsoriëntatie te kostbaar vonden.

Faber is vervangen door Gilles Schnepp als voorzitter en tijdelijk door twee mensen die het management overnemen, terwijl een nieuwe CEO wordt gezocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer