Fruitverwerker Hortifrut koopt partner Atlantic Blue

Hortifrut, een wereldwijd bedrijfsplatform in de veredeling, teelt en marketing van verse en diepgevroren bessen neemt partner Atlantic Blue over. Met deze overname kan Hortifrut zijn teeltareaal met 20 procent vergroten.

Fruitverwerker+Hortifrut+koopt+partner+Atlantic+Blue
© Han Reindsen

De aankoop impliceert een investering van 241 miljoen euro in bedrijfswaarde. Het in het Spaanse Huelva gevestigde Atlantic Blue is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, teelt en verkoop van bessen in Europa en Noord-Afrika. Het bedrijf beschikt over ongeveer 850 hectare in drie landen, waaronder 400 hectare in Spanje, 248 hectare in Marokko en 200 hectare in Peru.

Met de aankoop van de hectares in Marokko kan het Chileense Hortifrut de aanvoer van eigen blauwe bessen in Europa jaarrond completeren. Ook de succesvolle productie van frambozen in dit land maakt jaarronde levering van de volledige bessencategorie mogelijk.


Overname SAT-verwerkingsfabriek

Naast de kwekerijen en faciliteiten van Atlantic Blue neemt Hortifrut ook de SAT-verwerkingsfabriek, het commerciële platform Euroberry en het wereldwijde ontwikkelingsprogramma voor variëteiten en veredeling van blauwe bessen en kersen, over.

'We zijn erg enthousiast, want dit is een belangrijke stap om onze groei in Europa, de op een na grootste markt ter wereld voor verse bessen, een boost te geven', aldus CEO Juan Ignacio Allende van Hortifrut.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer