Henri Dekker: 'Alleen biologische kippen zijn nog rendabel'

Henri Dekker begon drie jaar geleden met het realiseren van zijn plan om een nieuwe biologische pluimveestal neer te zetten. Dat is gelukt. De stal in het Gelderse Ede wordt binnenkort in gebruik genomen door 16.000 biologische kippen.

De nieuwbouw van een biologische stal was een bewuste keuze van Dekker. 'Want gangbare scharrelkippen brengen te weinig op. De nieuwe stal bracht een investering van 1,4 miljoen euro met zich mee. Voor gangbare kippen zou dat niet rendabel zijn, maar voor biologische wel dankzij de afzetmarkt.'

De grootste verschillen met een reguliere stal zijn de lagere bezetting per vierkante meter en de wintergarten waar de kippen buiten kunnen scharrelen. Op het dak van de nieuwe stal liggen zonnepanelen die een groot financieel voordeel vormen dankzij de SDE-subsidie.


Vergunningen

Inmiddels is het mede door de stikstofproblemen niet meer zo gemakkelijk om de vergunningen voor een nieuwe pluimveestal te krijgen. Dekker is blij dat hij zijn bouwplannen op tijd heeft kunnen realiseren. 'Als ik niet drie jaar geleden was gestart, was het waarschijnlijk niet meer gelukt.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer