Groente snacken is thema van Nationale Groente- en Fruitdag

De initiatiefnemers van de tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag willen ervoor zorgen dat consumenten meer groente en fruit gaan snacken. De dag wordt vandaag gehouden.

Groente+snacken+is+thema+van+Nationale+Groente%2D+en+Fruitdag
© Dirk Hol

Diverse onderwijsinstellingen, zorginstellingen, leveranciers, gemeenten en supermarkten zullen tijdens de dag gezonde tussendoortjes voorschotelen, meldt organisator Nationaal Actieplan Groente en Fruit (NAGF). De actie heeft de titel 'Ga voor kleur break' meegekregen.

Hoe meer groenten en fruit mensen in hun omgeving zien, hoe meer ze ervan gaan eten, stelt een woordvoerder van NAGF. Volgens NAGF is dat nodig omdat de meeste Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente (250 gram) en fruit (200 gram) niet halen. Gemiddeld eten Nederlanders 130 gram groente per dag, waarvan slechts 7 gram als tussendoortje.


Dit jaar wordt de dag gesteund door ruim 130 partners met allerlei initiatieven. In het hele land worden groente- en fruitsnacks uitgedeeld en om 16 uur wordt in een socialemediacampagne aandacht gevraagd voor de 'Ga voor kleur break'.

Zo delen boeren en tuinders een kist met producten van Nederlandse bodem uit aan organisaties die zich inzetten op het gebied van voeding en gezondheid, om aandacht te vragen voor het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel.


Gratis verse groente

Bij de Gemeente Breda staat bijvoorbeeld de hele maand oktober in het teken van gezonde voeding. Donderdag worden gratis snackgroenten uitgedeeld aan medewerkers van het stadskantoor, de afvalservice en Altea. Oxin Growers geeft gratis verse groenten en fruit aan de lokale voedselbank in Barendrecht.

De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de campagne 'Geef kleur door' die ter ondersteuning van het Internationaal Jaar voor Groenten en Fruit van de Verenigde Naties is ontwikkeld. Net als vorig jaar is de dag onderdeel van de Dutch Food Week. Deze vindt van 9 tot 16 oktober plaats.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer