Samenwerking richt zich op groenten langer vers

Groenteverwerker Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken. Dat doen ze aan innovatieve oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen.

Samenwerking+richt+zich+op+groenten+langer+vers
© Greenport Venlo

Beide partijen ondertekenden op 10 juni een overeenkomst als start van de samenwerking. Hessing Supervers is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo. Om de groente die Hessing daar in Limburg gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, gaat het samenwerken met onderwijs- en onderzoeksinstelling Brightlands Campus Greenport Venlo.

Op meerdere vlakken willen beide partners werken aan verbetering en verduurzaming van de groenteverwerking. Zo bedenken ze innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingen of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie.


Verwaarden van reststromen

Ook wordt onderzoek uitgevoerd naar nieuwe teeltvormen, zoals teelt op water waar Hessing al langer mee experimenteert. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema's die de samenwerkingspartners oppakken.

Frank Hessing meldt dat bij de verwerker alles draait om vers. 'Het is elke dag weer topsport om verse en gezonde groenten snel en goed bij de klanten te krijgen. De houdbaarheid van verse producten is belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. We zoeken daarom continu naar mogelijkheden om de houdbaarheid te verbeteren.'


Innovatieve oplossingen

Samen met Brightlands verwacht Hessing de kennis op dat gebied te vergroten en om innovatieve oplossingen te bedenken. Ook Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo is blij met de nieuwe samenwerking.

'Met Hessing als partner liggen er goede mogelijkheden om als regio een toppositie te bereiken in agrifood, business en logistiek. De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs- en onderzoeksprogramma's op de campus. Voor onze studenten is het bovendien interessant om ze de praktijk te laten ervaren.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer