Landelijke actie groente en fruit van start

Televisiechef Nadia Zerouali van Binnenste Buiten opent zaterdag 17 juli de 'Geef kleur door'-straat, een actie voor meer groente- en fruitconsumptie.

Landelijke+actie+groente+en+fruit+van+start
© Douwe Korting

In het buurschap Nederland in Overijssel wordt aan de Veldhuisweg het startsein gegeven voor de landelijke actie. Daarbij kan iedereen een ander nomineren voor een kistvol groente en fruit. Daarnaast krijgen bezoekers van het evenement gratis groente en fruit.

In het door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Jaar van Groenten en Fruit is er extra aandacht voor gezonde en duurzame voeding nodig, stelt de organisatie. Om die reden ontwikkelden Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en campagnebureau Food Cabinet de 'Geef kleur door'-campagne. Doel daarvan is om gemeenten, bedrijven en consumenten op te roepen om de leefomgeving meer kleur te geven met groente en fruit.


Ambassadeurs

De groenten en het fruit in de 'Geef kleur door'-straat worden ter beschikking gesteld door landelijke en regionale partners van de actie. Zerouali is ambassadeur van de campagne, samen met intensivist Diederik Gommers, huisarts Tamara de Weijer, paralympisch wielrenner Martin van de Pol en comedian Howard Komproe. Mensen kunnen anderen nomineren op www.geefkleurdoor.nl/nominatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer