Otto Work Force stopt met prikken arbeidsmigranten

Uitzendorganisatie Otto Work Force heeft het mobiele vaccinatiecentrum gesloten waar de afgelopen drie maanden arbeidsmigranten zijn gevaccineerd. Na bijna vierduizend prikken op twintig locaties in Nederland is de vaccinatietrailer vorige week voor de laatste keer opgesteld.

Otto+Work+Force+stopt+met+prikken+arbeidsmigranten
© Dirk Hol

Het initiatief voor de vaccinatietrailer startte eind juni, toen duidelijk werd dat de reguliere GGD-locaties moeite hadden om arbeidsmigranten te bereiken voor coronavaccinaties. 'De drempel om zich te vaccineren is voor Oost-Europeanen hoog', blikt topman Frank van Gool van Otto Work Force terug. 'Daarbij zijn ze vanwege de taalbarrière moeilijk te bereiken via de reguliere weg van de overheid. Daarom hebben wij de bal opgepakt, in eerste instantie samen met GGD Limburg-Noord en HollandZorg.'

Van Gool vindt dat arbeidsmigranten recht hebben op goede toegang tot de gezondheidszorg en dus ook op vaccinatie. 'Door naar de mensen toe te gaan en met goede voorlichting en begeleiding in de eigen taal is het ons gelukt om de vaccinatiegraad onder deze groep substantieel te verhogen.'

De komende tijd gaat de vaccinatiecampagne van Otto Work Force door. De focus ligt op voorlichting voor prikken zonder afspraak op de GGD-locaties. Bereikbaarheid, voorlichting, uitleg en ondersteuning in de eigen taal blijven ook daarin weer de sleutel tot succes.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer