Hoog niveau tijdens NK Veebeoordelen

Herre Kuiper uit het Friese Elahuizen is zaterdag Nederlands Kampioen Veebeoordelen geworden. Met 302 punten en een 10 voor de mondelinge toelichting was hij de onbetwiste nummer 1 van de wedstrijd in het Zuid-Hollandse Giessenburg.

Addy Moree is als hoofdinspecteur van CRV nauw betrokken bij de organisatie van dit Nederlands kampioenschap. 'De wedstrijd verliep goed. Het was de eerste keer dat CRV de organisatie heeft overgenomen van het NAJK. Alle partijen waren blij dat er weer een fysieke keuring mogelijk was', zeg hij.

'Eigenlijk was het de bedoeling om dit evenement te combineren met de Fokveedag Hoornaar. Maar dat kon nog niet doorgaan door de grote omvang van dat evenement. Dit NK is een redelijk kleine activiteit met een beperkt aantal deelnemers, dus kon het wel plaatsvinden.'

De winnaar is geen onbekende voor de jury. Moree was vooral onder de indruk van de mondelinge presentatie van de Fries. 'We kennen Herre van eerdere edities waarbij hij ook in de prijzen viel. Zijn score was erg goed en de 10 voor zijn mondeling is gewoon maximaal.'

De tweede plek ging naar Ben Knoef (277 punten) uit Geesteren, de winnaar van 2017. Dennis Nijhof (271 punten) uit Oene, de winnaar van 2019, werd derde. De beste nieuwkomer dit jaar is Thomas Prent uit Nijeveen met 222 punten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer