Nieuwe+ondernemers+beloond+met+Nuffield+Scholarship
Nieuws
© Pixabay

Nieuwe ondernemers beloond met Nuffield Scholarship

Acht agrarisch ondernemers kregen vrijdag in het Utrechtse Houten het Nuffield Scholarship toegekend. Het scholarship is bedoeld voor ondernemers die het in zich hebben om voorlopers van de land- en tuinbouw te worden.

Voorzitter Annechien ten Have van Nuffield Nederland presenteerde de nieuwe scholars aan het publiek: Diana Veelen, Dorieke Goodijk, Johan Leenders, Marijn Vermeulen, Maud Tomesen, Pieter de Winter, Rick van Rijn en Ruud Zanders. Zeven scholars in het rijtje zijn actief in de veehouderij. De Winter en Leenders runnen daarnaast nog een akkerbouwtak. Marijn Vermeulen werkt bij LTO Noord en heeft een agrarische achtergrond.


De agrarisch ondernemers worden door Nuffield Nederland ondersteund in hun ontwikkeling in ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Ze gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en bezoeken daarbij boerenbedrijven in binnen- en buitenland. De scholarships geven agrarisch ondernemers de mogelijkheid om hun kennis te vergroten door te leren en te studeren in landen die het beste bij hun onderzoeksvraag passen.

Bekijk meer over: