Wereldwijd agrarische kennis opdoen in 42 dagen

In zes weken tijd Azië, de Verenigde Staten en Europa bezoeken om wereldwijd kennis op te doen over de agrarische sector. Dat kan met een Nuffield Scholarship. In de studio van Nieuwe Oogst TV vertelt Ingrid Jansen over haar indrukken en ervaringen die ze in iets meer dan veertig dagen opdeed.

Jansen zit bij een select gezelschap. Dit jaar zijn er slechts zeven Nederlanders die de reis maken. Wereldwijd doen zeventig agrarische ondernemers uit alle sectoren mee aan de studiereis. Doel van het scholarship is om agrarische ondernemers de mogelijkheid te bieden om kennis en ervaring op te doen om zich verder te ontwikkelen.

Onderdeel van de studie is een wereldreis van zes weken langs bedrijven en ondernemers in verschillende landen. Zo bezocht Jansen onder meer China, Hongkong, Duitsland, Ierland en de Verenigde Staten. Na de reis moeten scholars een studieonderwerp uitdiepen.

Netwerk

Het Nuffield Scholarship is in 1947 in Engeland opgezet. Nederland is sinds 2014 officieel bij het netwerk aangesloten. Het Nuffield-netwerk bestaat wereldwijd uit ruim 1.800 scolars. Nederlandse deelnemers van eerdere edities zijn onder meer Annechien ten Have, Suzanne Ruesink en Yvon Jaspers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer