Vakblad Boom in Business helpt jonge kwekers naar hoger niveau

Vakblad Boom in Business lanceert het ondernemers- en netwerkprogramma 'Groenversneller - Young Growers' voor jonge kwekers die hun onderneming naar een hoger niveau willen tillen.

Vakblad+Boom+in+Business+helpt+jonge+kwekers+naar+hoger+niveau
© Boom in Business

In dit coachingstraject krijgen jonge getalenteerde kwekers tot 35 jaar de tools om onder begeleiding van een bedrijfscoach meer uit hun onderneming te halen. 'Young Growers' is een opvolger van de twee eerdere succesvolle Groenversneller-edities voor hoveniers. Het programma neemt kwekers mee langs zeven thema's: van klant tot financiën en van internationalisering tot innovatie. De startdatum is april 2022.

Jonge kwekers zijn de toekomst van de boomkwekerijsector. Ze staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, snel ontwikkelende technieken en een veranderde markt. Dat vraagt om ondernemerschap en durf. In dit ondernemersprogramma duiken jonge kwekers daarom samen met een bedrijfscoach dieper in zeven thema's om de verschillende aspecten van ondernemerschap onder de loep te nemen. Ook krijgen de deelnemers hiermee de kans om een netwerk op te bouwen van andere jonge ondernemers.


Thema's

Elke sessie staat in het teken van een thema: mens, klant, financiën, strategie, proces, internationalisering en innovatie. Met terugkerend telkens een andere inspirerende spreker of ondernemer die het thema inluidt. Aansluitend is er ruimte voor discussie waarna de coach de informatie van de dag vertaalt naar praktische handvatten. De dag wordt afgesloten met een diner dat wordt verzorgd door de sponsor. De locatie is per sessie verschillend en is afhankelijk van de sponsor.

Hein van Iersel, hoofdredacteur Boom in Business: 'Veel jonge kwekers treden in de voetsporen van ouders die de kwekerij decennia geleden opstartten. Op het moment dat de volgende generatie het bedrijf overneemt, moet de jonge kweker op eigen benen staan. Dat is niet niks. Kweken leren ze van jongs af aan, maar ondernemen is andere koek. Dit programma heeft dan ook ten doel om deze jonge kwekers ondersteuning te bieden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer