Waterschap Scheldestromen begonnen met onderhoud waterlopen

Waterschap Scheldestromen is gestart met het onderhoud aan de waterlopen. Door de natte weersomstandigheden en de late oogst kunnen medewerkers nog niet overal terecht.

Waterschap+Scheldestromen+begonnen+met+onderhoud+waterlopen
© Persbureau Noordoost

De werkzaamheden worden vooral vanaf het land uitgevoerd, zodat weggebruikers hier nauwelijks overlast van ervaren. Het waterschap zorgt ervoor dat het maaisel uit de waterloop wordt gehaald. Landeigenaren of pachters dienen het maaisel te verwerken op het perceel of op te ruimen en niet terug te gooien in de waterloop.

Jaarlijks wordt het maaien gecombineerd met eens in de acht jaar het baggeren van waterlopen in bepaalde gebieden. Het maaien en baggeren is nodig voor een goede waterkwaliteit en een goede watertoevoer en afvoer. In de volgende gebieden baggeren verschillende aannemers in opdracht van het waterschap: Renesse, Tholen, Serooskerke/Grijpskerke, Koudekerke, Ritthem, Schengepolder/buitengebied De Piet, Krabbendijke, Vogelwaarde, Autrichepolder/Canisvliet-Buiten, Sluiskil en Gebied Passageule.


Beschadiging voorkomen

Om schade aan eigendommen te voorkomen, verzoekt het waterschap aan eigenaren en grondgebruikers om over de waterloop hangende takken te verwijderen en afrasteringen die het werk kunnen belemmeren te verplaatsen. Uitmondingen van afvoerbuizen en van drainages mogen niet in de waterloop uitsteken, maar moeten in het talud zijn weggewerkt. Hiermee wordt beschadiging voorkomen, zowel aan eigendommen van particulieren als aan machines van de aannemer en het waterschap.

Op de site van het waterschap zijn de exacte baggerlocaties te vinden. Meer informatie verder in onderstaande folder 'Baggeren in het buitengebied'. De eigenaren van grond binnen de baggergebieden zijn geïnformeerd per brief. Aan hen is gevraagd de informatie te delen met de pachters of huurders, omdat het waterschap niet over deze adressen beschikt.

Maaien en baggeren is nodig voor een goede waterkwaliteit en voor een goede watertoevoer en afvoer

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer