NVWA brengt vervolginspecties gewasbescherming in rekening

Bedrijven die worden betrapt op overtredingen met bestrijdingsmiddelen, moeten vanaf 1 september betalen voor vervolginspecties. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

NVWA+brengt+vervolginspecties+gewasbescherming+in+rekening
© Dirk Hol

De maatregel geldt voor zowel distributeurs als professionele gebruikers van de middelen, zoals boeren en tuinders. Het starttarief voor een herinspectie is 347,74 euro. Per kwartier aan inspectiewerk komt daar 25,96 euro bovenop.

Controles van documenten die digitaal kunnen, zijn minder duur. Inspecties buiten kantoortijden zijn duurder. De nieuwe tarieven (retributies) zijn gepubliceerd op de website van de NVWA.


Het doorberekenen van de kosten komt voort uit een Europese richtlijn die in 2017 werd uitgevaardigd. Als een aanvullende inspectie nodig is naar aanleiding van een overtreding, moeten lidstaten van de Europese Unie de kosten in rekening brengen. Daardoor betaalt de overtreder in plaats van de belastingbetaler.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer