Rabobank+stapt+uit+niet%2Dduurzame+sector
Nieuws
© Twan Wiermans

Rabobank stapt uit niet-duurzame sector

Rabobank trekt zich terug uit productiebedrijven in de olie en steenkool. Dit zijn sectoren die in de visie van de bank geen stappen zetten om te verduurzamen. De land- en tuinbouw wordt juist gezien als een sector die dit wel doet. Dat zei bestuursvoorzitter Wiebe Draijer deze week bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

In de eerste helft van het jaar heeft Rabobank een nettowinst geboekt van 2.160 miljoen euro. Dit resultaat kwam mede door sterk economisch herstel van een aantal sectoren, zoals Food & Agri. Dat is flink hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er een winst van 227 miljoen euro was.

De winstgroei werd vertekend door een forse reservering die Rabobank vorig jaar maakte. Destijds zette de bank 1,4 miljard euro opzij, vanwege het risico dat bedrijven en consumenten hun leningen niet meer terug zouden kunnen betalen door de coronacrisis. Nu komt daar weer 274 miljoen euro van terug.


Behalve solide prestaties in verschillende bedrijfsonderdelen, dragen de verbeterde marktomstandigheden bij aan deze financiële resultaten.

De kredietverstrekking steeg met 4,8 miljard euro tot 414,2 miljard euro, deels door valutaschommelingen. De Food & Agri-portefeuille nam met 4 procent toe tot 104,8 miljard euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer