'Een paar dagen weg uit de armoede'

Over een maand komen bij ons kinderen uit arme gezinnen kamperen. We zijn dit voorjaar gevraagd of we hier een stukje grond voor beschikbaar wilden stellen en hoewel het allemaal nieuw voor ons is, hebben we daar heel snel ja tegen gezegd.

%27Een+paar+dagen+weg+uit+de+armoede%27
© Mike Schellart

In een week tijd komen er drie groepjes kinderen van zes tot twaalf jaar en we hopen ze een leuke, kleine vakantie te kunnen geven, een paar dagen weg uit de armoede. Er zijn veel redenen te bedenken waarom mensen in Nederland in armoede leven. Dat kan uiteenlopen van luiheid bij de een, tot nooit een eerlijke kans hebben gekregen bij de ander.

Het is in elk geval zeker dat kinderen die in armoede opgroeien er zelf niets aan kunnen doen. Ik waardeer het bijzonder dat er een organisatie is die zich inzet voor deze kinderen en als ik daarbij kan helpen, dan doe ik dat graag.

Het is goed om eens stil te staan bij de uitzonderlijke rijkdom die wij zelf hebben en om te beseffen dat een groot gedeelte daarvan komt uit overdracht van de vorige generaties.

Rijkdom is veel meer dan alles kunnen kopen wat je wilt. Dat is bij ons zeker niet het geval. Het zit hem juist in dingen die niet in geld uit te drukken zijn

Timo Burgers, melkveehouder in Spankeren

Tijdens de eerste lockdown hadden wij een groot gedeelte van een zondagmiddag gevuld met wandelen naar het einde van onze eigen grond en terug, waar anderen zaten opgesloten in een flatje van 50 vierkante meter.
Weliswaar zegt dit meer over de wandelsnelheid van mijn dochters en de vorm van mijn huiskavel dan over de grootte ervan, maar toch.

Bovendien heb ik op kunnen groeien in een liefdevol gezin en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig denkend individu. Hetzelfde proberen wij aan onze kinderen te geven. Er zijn gezinnen waar dat minder vanzelfsprekend is. Gebrek aan geld maakt alles moeilijker.

Met de inhoud van het programma bemoei ik me niet. Ik stel alleen het terrein beschikbaar, al neem ik aan dat alle gasten 's ochtends bij mij in de melkstal staan zodra de melkmachine aanslaat. Het is leuk om het enthousiasme van de organisatie te zien. Dat geeft vertrouwen dat de kinderen een paar geweldige dagen bij ons gaan beleven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer