Rendac: 'Pak watersnoodkadavers snel en netjes aan'

Kadavers die als gevolg van de watersnoodramp door de stroom zijn meegevoerd, moeten snel en netjes worden verwijderd. Dat gebeurt door Rijkswaterstaat in samenwerking met Rendac. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de registratie van de dieren. Gevonden kadavers kunnen bij Rijkswaterstaat worden gemeld.

Rendac%3A+%27Pak+watersnoodkadavers+snel+en+netjes+aan%27
© VidiPhoto

Nu het waterpeil aan het zakken is, kan de schade ingeschat worden. Er zijn veel dieren die deze overstromingen niet overleefd hebben, zowel in Nederland als in het buitenland. Door het stromende water kunnen ook kadavers uit het buitenland in Nederland terechtkomen.Diverse organisaties roepen op om zorgvuldig om te gaan met gevonden kadavers ten gevolge van de overstromingen. Dat zijn de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, Vedias, de Dierenbescherming, de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties, Stichting DierenLot, Amivedi en de Federatie Dierenambulances Nederland.


Registratie en volksgezondheid

Die aanpak is van groot belang voor de volksgezondheid en de diergezondheid in Nederland. Ook voor de getroffen bedrijven zijn de belangen groot. De genoemde organisaties vinden ook de registratie van deze dieren van groot belang.


Volg al onze berichtgeving over wateroverlast

Vooral voor houders van landbouwhuisdieren is het van extra belang om te weten waar hun dieren gebleven zijn in verband met de gezondheidsstatus van hun bedrijven, verzekeringen en de diergezondheid. Niet alleen in de direct overstroomde gebieden, maar ook verder stroomafwaarts.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer