Jumbo behaalt PlanetProof-certificaat

Supermarktorganisatie Jumbo heeft het certificeringstraject Retail voor On the way to PlanetProof positief afgerond. Dat meldt Stichting Milieukeur (SMK).

Jumbo+behaalt+PlanetProof%2Dcertificaat
© VidiPhoto

Met het behalen en in stand houden van het certificaat sluit Jumbo de keten die begint bij telers die investeren in duurzame teelt, aldus SMK. 'Hierdoor kan de consument een duurzamere keuze maken in de winkel, zowel voor verpakte als onverpakte aardappelen, groenten en fruit.'


Jumbo heeft de afgelopen jaren stapsgewijs het assortiment met het PlanetProof-keurmerk uitgebreid. Dat resulteert erin dat sinds begin 2020 de Nederlandse groente en fruit bij de supermarktketen zijn geteeld onder de voorwaarden van PlanetProof. Voor de certificering van Jumbo als organisatie heeft een onafhankelijke certificatie-instelling inspecties uitgevoerd bij alle schakels in de keten: van de winkels via handelspartijen tot aan de teler.


Tweede supermarktketen

Jumbo, met bijna zevenhonderd winkels inclusief de webshop, is de tweede gecertificeerde supermarkt in Nederland. Eerder behaalde Aldi het certificaat voor de verkoop van onverpakte PlanetProof-producten voor zo'n vijfhonderd vestigingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer