Oostenrijk+wil+EU%2Dwelzijnsnormen+kalkoenen
Nieuws
© Grutto

Oostenrijk wil EU-welzijnsnormen kalkoenen

De toenemende vraag naar dierlijke producten met hogere normen voor dierenwelzijn heeft volgens Oostenrijk ook betrekking op de kalkoenhouderij. Daartoe zijn er volgens deze lidstaat dan wel EU-brede minimumnormen voor de maximale bezettingsdichtheid en andere relevante parameters noodzakelijk voor deze houderij.

Tijdens de komende Landbouw- en Visserijraad op 19 juli presenteert Oostenrijk een notitie over de kalkoenhouderij. De Europese Unie (EU) moet volgens dit land de toenemende vraag naar dierlijke producten op basis van hogere normen voor dierenwelzijn weerspiegelen en aanmoedigen.

Bewustmakingscampagnes en openbare aanbestedingen kunnen ook bijdragen aan het verder bevorderen van betere normen voor dierenwelzijn. Oostenrijk wil, samen met andere EU-lidstaten, verplichte EU-houderijvereisten voor de kalkoenhouderij, gebaseerd op up-to-date wetenschappelijke kennis en in overeenstemming met de 'boer tot bordstrategie. Daarom nodigt het land de Europese Commissie uit om dit in overweging te nemen bij de herziening van de dierenwelzijnswetgeving van de EU, zoals aangekondigd in de strategie.

Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal de oproep van van Oostenrijk tijdens de komende landbouwraad ondersteunen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer