CFO John Morssink vertrekt bij Vion

Financieel topman John Morssink verlaat per 1 september vleesverwerker Vion. Hij komt bij textielsuper Zeeman als CFO aan het financiële roer.

CFO+John+Morssink+vertrekt+bij+Vion
© Vion

Morssink werkte de afgelopen vijf jaar voor Vion waarvan de laatste drie jaar als CFO en daarvoor als Finance Director van de Business Unit Pork. 'John heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe strategische koers van ons bedrijf waarbij korte ketens en duurzaamheid een belangrijk onderdeel vormen', aldus CEO Ronald Lotgerink. Vion zal te zijner tijd bekendmaken wie de opvolger van Morssink wordt.

De Belg Cis Van Doninck (59) is per 1 juni toegetreden tot de raad van commissarissen van Vion. Hij was tot 1 januari van dit jaar Chief Financial Officer (CFO) bij Food Ingredients & Bioindustrial, onderdeel van Cargill, een van de grootste landbouw- en voedselbedrijven in de wereld.


Diverse functies bij Cargill

Zijn loopbaan begon in 1984 bij Cargill in Antwerpen. Na diverse financiële functies bij Cargill in België, Nederland en Groot-Brittannië werd Van Doninck in 1996 benoemd als CFO bij Cargill's Agricultural and Supply Chain-platform in de Verenigde Staten. Vanaf 2004 vervulde hij diverse CFO-rollen bij Cargill in Europa en werd landenmanager van België. Na de overname van Provimi door Cargill werd hij in 2011 benoemd als CFO van het onderdeel Animal Nutrition.


Per 1 juni bestaat de raad van commissarissen van Vion uit voorzitter Theo Koekkoek, vicevoorzitter Rogier Jacobs, Marieke Bax, Martine Snels, Peter Broeckx en Cis Van Doninck.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer