Topmodel en Stage V voor New Holland Boomer-serie

New Holland heeft de kleine trekkerserie Boomer voorzien van een Stage V driecilindermotor. Ook is de serie uitgebreid met twee modellen, de Boomer 45 van 47 pk en de Boomer 55 van 57 pk.

Topmodel+en+Stage+V+voor+New+Holland+Boomer%2Dserie
© New Holland

Het nieuwe topmodel, de Boomer 55 heeft een maximaal koppel van 188 newtonmeter bij 1.600 toeren. In totaal bestaat de Boomer-serie nu uit zeven modellen van 24 tot 57 pk waarvan de twee kleinste modellen Boomer 25 en Boomer 25C niet te krijgen zijn met cabine. De modellen met cabine kregen een nieuw dashboard met lcd-scherm.

Modellen met een hydrostatische transmissie beschikken over cruisecontrol en een functie waardoor het rijpedaal veel lichter trapt dan voorheen. New Holland noemt dit Servo Hydraulic Assist. Daarbij wordt via de EZ-Speed-functie het toerental geregeld aan de hand van de stand van het rijpedaal. Dit is handig wanneer er een laag geluidsniveau is gewenst wanneer de hydrostaat even stil staat.

Wanneer de functie uit staat is de rijsnelheid weer onafhankelijk van het motortoerental en dus bijvoorbeeld het aftakastoerental te regelen. De trekker is voorzien van een automatische aftakas die start en stopt op het heffen en neerlaten van de hefinrichting. Nieuw is dat er ook een 540 E spaaraftakas aan boord is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer