Herinrichting Rijsenhout dreigt vast te lopen

Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer vreest dat de herinrichting van een oud glastuinbouwgebied in Rijsenhout vastloopt. De grondeigenaren kunnen geen overeenstemming bereiken over verplichte gezamenlijke investeringen.

Herinrichting+Rijsenhout+dreigt+vast+te+lopen
© Nieuwe Oogst

De gemeente heeft aangegeven zelf geen mogelijkheden te zien om financieel bij te springen. Het terrein tussen Aalsmeerderweg en de Heermanszwet is in het kader van project Greenport Aalsmeer aangewezen voor de herontwikkeling van glastuinbouw.

De gemeente heeft in overleg met de dorpsbewoners jaren geleden al besloten dat er lichte bedrijvigheid mag komen. Voorwaarde is wel dat de grondeigenaren dan concrete afspraken maken voor groen, water en een weg.


Exponentiële stijging

De 'verplichte' investeringen voor de grondeigenaren zijn legitiem, vindt de gemeente, omdat de grondprijs exponentieel stijgt bij een herinrichting van het gebied. De gemeente heeft de afgelopen periode veel energie gestoken in het overleg met en tussen de eigenaren. De eigenaren onderschrijven de geschetste grote waardestijging merendeels niet.

Het gemeentebestuur rapporteert aan de gemeenteraad dat er te veel juridische en financiële risico's zitten aan de uitwerking van een gebiedsplan op initiatief van de gemeente. 'Wij hopen dat de ondernemers elkaar alsnog vinden en tot een oplossing komen om binnen de gestelde kaders de ontwikkeling wel vorm te geven’, stelt B en W.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer