Oud%2Dlandbouwwoordvoerder+Moorlag+aan+de+slag+als+adviseur
Nieuws
© Dirk Hol

Oud-landbouwwoordvoerder Moorlag aan de slag als adviseur

William Moorlag, oud-Kamerlid en landbouwwoordvoerder namens het PvdA, gaat aan de slag bij Publieke Zaken, een adviesbureau voor public affairs dat zich richt op de energie-, klimaat-, en landbouwtransitie.

Moorlag (61) zat van 2017 tot maart 2021in de Tweede Kamer. Hij was onder meer woordvoerder op landbouw en energie. Ook hield hij zich bezig met het dossier NVWA. Van 1 juni 2009 tot 2 april 2015 was hij lid van de Gedeputeerde Staten van Groningen. Moorlag was lijsttrekker van de PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2015, maar stapte op na een verkiezingsnederlaag.


'Na mijn brede ervaring in de politiek, de zorg, de vakbond en de werkvoorziening is het adviseren een boeiende nieuwe stap', aldus Moorlag. 'Om de grote transities op het terrein van energie, landbouw en circulaire economie te laten slagen, is het essentieel doelen en belangen van bedrijven te verbinden met publieke belangen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer