Oldebroek+vraagt+boeren+vee+binnen+te+halen+na+grote+brand
Nieuws
© Vidiphoto

Oldebroek vraagt boeren vee binnen te halen na grote brand

Veehouders in de omgeving van het Veluwse Oldebroek krijgen het advies hun vee binnen te halen. Dat meldt gemeente Oldebroek naar aanleiding van de grote brand die dinsdag woedde bij een winkel in wellnessartikelen. Er wordt onderzocht of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand.

Boeren in de omgeving van Oldebroek krijgen ook het advies hooi niet binnen te halen en niet uit eigen tuin te oogsten tot de uitslagen van de onderzoeken binnen zijn. De gemeente zegt de uitkomsten op korte termijn te verwachten.

De brand brak dinsdag rond 16.30 uur uit aan de Elzenweg in een winkel die zwembaden en sauna’s verkoopt. De vele kunststofartikelen zorgden voor een enorme rookontwikkeling, die tot in de wijde omtrek was te zien. De brandweer waarschuwde omwonenden via een NL-Alert om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Drie uur na het uitbreken van de brand was de brand onder controle.

Het is nog niet bekend waardoor de brand is uitgebroken. Gezien de hevigheid van de brand twijfelt de woordvoerder van de veiligheidsregio of daar ooit een antwoord op komt, omdat onderzoek lastig zal zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer