Rechtszaak+tegen+van+brandstichting+verdachte+boer+uitgesteld
Nieuws
© ANP

Rechtszaak tegen van brandstichting verdachte boer uitgesteld

De rechtszaak van de 38-jarige boer Gert S., verdacht van meerdere brandstichtingen, gaat deze week niet door. De rechtbank in Utrecht besloot de zaak dinsdag na lang beraad uit te stellen omdat nog een aantal getuigen moet worden gehoord over zijn financiële handel en wandel.

S. zou dinsdag en woensdag terechtstaan voor drie branden in het Utrechtse Cothen, Werkhoven en 't Goy in 2018 en 2019. De boer ontkent dat hij de hand heeft gehad in de branden. Justitie heeft een tweede onderzoek naar S. opgezet. Dat is gericht op een reeks financiële malversaties. In deze financiële zaak wil de verdediging nog twee getuigen horen. Dat verzoek wees de rechtbank toe.

Aanvankelijk zou dat betekenen dat S. zich op een later moment tijdens een aparte rechtszaak moet verantwoorden voor onder meer het witwassen van 475.000 euro. Maar de officier van justitie wil beide zaken gelijktijdig behandelen. Ze ziet een samenhang tussen de zaken en overtuigde de rechtbank ervan dat de financiële problematiek van S. niet los kan worden gezien van de branden.

De rechtbank toonde begrip voor de officier van justitie en wil 'nu eerst de hele puzzel leggen', maar noemt het ook heel vervelend dat de zaak deze week niet inhoudelijk kan worden behandeld. Tim Vis, de advocaat van S, betreurt de gang van zaken. S. werd in december 2018 aangehouden op verdenking van het stichten van branden in zijn bedrijf in Werkhoven. In juli 2019 werd hij opnieuw gearresteerd, na een brand in zijn onderkomen in 't Goy. Dat had hij betrokken omdat zijn huis in Werkhoven onbewoonbaar was geworden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer