Brabant+gaat+diervriendelijk+predatieplan+weidevogels+opstellen
Nieuws
© Landschapsbeheer Flevoland

Brabant gaat diervriendelijk predatieplan weidevogels opstellen

Het Brabantse provinciebestuur heeft van Provinciale Staten de opdracht gekregen om een diervriendelijk predatieplan op te stellen voor de bescherming van weidevogels. Een motie van PVV Noord-Brabant kon rekenen op een meerderheid van de stemmen.

Aanleiding voor de motie was het recente nieuws in de landelijke media dat weidevogels in Nederland het moeilijk hebben. Agrarisch ondernemers en projectleiders van agrarisch natuurbeheer, die al tijden samen optrekken voor een goede leefomgeving voor weidevogelpopulaties, trekken aan de bel. Zij stellen dat ondanks hun gezamenlijke inspanningen de weidevogels nog altijd flink te lijden hebben onder hun natuurlijke vijanden die vaak vrij spel hebben.


'Vanuit onze boerenachterban horen we dat er nog te weinig resultaat wordt behaald, ondanks dat ze veel werk verzetten in het belang van de weidevogels. Denk aan het markeren van nesten, maaien buiten het broedseizoen en inzaaien van kruidenrijk grasland', zegt woordvoerder Maikel Boon van PVV Noord-Brabant. 'Onze weidevogels verliezen het van de predatoren, hun natuurlijke vijanden.'

Boon laat weten blij te zijn dat de motie met een meerderheid van de stemmen is aangenomen. 'Hierdoor kan het predatieprobleem met maatwerk worden aangepakt. Goed nieuws voor de vogels en natuurbeheerders.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer