Gedeputeerde Staten van Zeeland handhaven distelaanpak

Het aantal terechte klachten over distels in Zeeland blijkt beperkt en partijen treden adequaat op om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Dat blijkt uit het monitoringsonderzoek 'Disteloverlast inventarisatie en monitoring over 2020' dat het Zeeuwse provinciebestuur heeft laten uitvoeren.

Gedeputeerde+Staten+van+Zeeland+handhaven+distelaanpak
© Jan van Liere

Daarnaast concluderen Gedeputeerde Staten dat het proces van monitoring naar behoren verloopt. En de meldpunten voor alle belanghebbenden zijn goed te vinden. Bovendien hebben natuurterreinbeherende organisaties over het algemeen de locaties waar voorgaande jaren distelhaarden voorkwamen goed in beeld. En ze maaien op deze locaties preventief.

Gedeputeerde Staten zien naar aanleiding van deze uitkomsten geen aanleiding om de huidige werkwijze en regelgeving op het gebied van disteloverlast te wijzigen, schrijven ze in een brief aan Provinciale Staten. Wel wil het provinciebestuur de disteloverlast jaarlijks blijven monitoren. Terreinbeheerders blijven bovendien aandringen op goed nabuurschap.

ZLTO Zeeland wijst boeren op het belang van het blijven melden van disteloverlast. Op de website van de belangenorganisatie staan een stappenplan en tips om disteloverlast in Zeeland te melden. Evenals de contactgegevens van de betrokken instanties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer