Aviko+maakt+goede+start+met+fabriek+in+Duitse+Stavenhagen
Nieuws
© Aviko Potato

Aviko maakt goede start met fabriek in Duitse Stavenhagen

Aviko behaalde het eerste teeltseizoen na de overname van de vlokken- en granulaatfabriek van Unilever in het Duitse Stavenhagen daar een groei van het aardappelareaal.

Aviko Rixona nam afgelopen januari de productielocatie over van Unilever. De laatste jaren voor de overname was de capaciteit van de granulaatfabriek in Stavenhagen steeds verder afgeschaald. Inkoopmanager Willem van Tilburg van Aviko Potato geeft aan dat het de intentie is om de komende jaren stapsgewijs te groeien naar de maximale verwerkingscapaciteit. 'De eerste uitbreiding van het areaal hebben we al gerealiseerd.'

De fabriek in Stavenhagen is van oudsher gespecialiseerd in de productie van aardappelpuree, aardappelsnacks en lokale aardappelspecialiteiten als gnocchi en knoedels. Deze producten worden verkocht onder de merknamen Pfanni en Knorr. 'We gaan ons verdiepen in de teeltkansen in het gebied. We hebben goede hoop dat we de komende jaren binnen een redelijke straal de gewenste areaaluitbreiding kunnen realiseren', geeft Van Tilburg aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer